Остале вести


Павле Почуч на „Hasap (HACCP) дану отворених врата“ у БСЦ центру

Нови Сад , 29. новембар 2018.
-A A +AПавле Почуч на „Hasap (HACCP) дану отворених врата“ у БСЦ центру.

Нови Сад , 29. новембар 2018. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, обратио се на јавном скупу под називом „Hasap (HACCP) дан отворених врата у Информативном центру за пословну стандардизацију и сертификацију – БСЦ".

Под слоганом "људи су најважнији“, БСЦ је реализовао скуп са циљем да се истакне значај улоге hasap (HACCP) систем администратора у процесу производње, прераде и дистрибуције хране.

Заменик Почуч је овом приликом истакао да је, од самог оснивања 2009. године, БСЦ информативни центар испунио своју мисију и оправдао очекивања.

"Преко 100 предузећа у АП Војводини је сертификовано, едуковано и обучено за ефикасан и конкурентан наступ на тржишту Европске уније и на осталим светским тржиштима, а у складу са највишим HACCP стандардима. Учинак Центра на евидентан пораст извоза производа на страна тржишта кроз систем усклађивања стандарда и издавања сертификата је од огромног значаја за привредни раст у АП Војводини и читавој земљи, посебно у прехрамбеној индустрији“, рекао је Почуч.

Он је додао да ће Центар засигурно наставити успешан низ активности на пољу имплементације и примене највиших светских стандарда који ће становништву обезбедити здраву исхрану, а компанијама већу конкурентност и извоз на инострана тржишта.

Након презентација еминентних стручњака из ове области, отворена је и дискусија на којој су подробније анализиране актуелне информације из области безбедности хране и унапређења пословања.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs