Остале вести


Павле Почуч посетио Инклузивни центар у Сремској Митровици

Нови Сад , 07. фебруар 2019.
-A A +AПавле Почуч посетио Инклузивни центар у Сремској Митровици .

Нови Сад , 07. фебруар 2019. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, посетио је Инклузивно креативни едукативни центар ИН у Сремској Митровици, социјално предузеће које се бави запошљавањем рањивих и маргинализованих категорија, пре свега жена које су биле жртве насиља као и особа са инвалидитетом.

Заменик Почуч је посетио и Сигурну кућу у Сремској Митровици, која спроводи пројекат економског оснаживања жена, жртава насиља под називом ,,Митровачка добра башта“, који се баве производњом органске хране.

У циљу унапређења сарадње и пружања подршке у запошљавању теже запошљивих категорија становиништва, договорени су наредни заједнички пројекти и активности како би се жене и особе са инвалидитетом економски оснажили и започели сопствени посао.

Почуч је нагласио да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам и у наредном периоду настојати да пружи значајну подршку и помоћ развоју и унапређењу социјалног предузетништва у АП Војводини, с циљем да се смањи сиромаштво и незапосленост маргинализованих и социјално рањивих категорија.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs