Остале вести


Почуч на Данима социјалног предузетништва у Новом Саду

Нови Сад , 12. октобар 2018.
-A A +AПочуч на Данима социјалног предузетништва у Новом Саду.

Нови Сад , 12. октобар 2018. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на јучерашњем отварању манифестације ,,Дани социјалног предузетништва у Новом Саду“ и том приликом говорио о друштвеном предузетништву, тачније о могућностима развоја социјалне економије у Србији и АП Војводини. Ова дводневна манифестација се одржава на Економском факултету у Новом Саду, у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине – КАСПЕВ.

Почуч је студенте упознао са свим сегментима алтернативне економије, односно социјалног предузетниства, о самој дефиницији, историјату, тренутном стању социјалног предузетништва у Србији, као и о проблемима који настају и мерама подршке и подстицаја намењеним овој области, дефинисаних од стране Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

„Нисмо случајно данас овде на Економском факултету, јер управо сте ви, студенти, будући носиоци управљања социјалним предузећима, широм наше земље. Уколико поседујете сензибилитет ка рањивим и маргинализованим друштвеним категоријама, засигурно имате одрживу бизнис идеју и желите да мењате друштво на боље. Све то јесте предуслов да постанете успешни социјални предузетници“, рекао је заменик Почуч.


Извор: ПС за привреду и туризам


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs