Остале вести


Расадник Севеплант проширује производњу

Нови Сад , 12. август 2018.
-A A +AРасадник Севеплант проширује производњу.

Нови Сад , 12. август 2018. .

Заменик покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Горан Иванчевић присуствовао је данас у Кули отврању новог производног објекта компаније Севеплант која послује као кћерка фирма холандске компаније Verbeеk, а бави се производњом висококвалитетних садница јабуке крушке шљиве и трешње.

Иванчевић је том приликом оценио да свако улагање у пољопривредно-прехрамбени сектор на подручју АП Војводине подразумева активирање наших богатих пољопривредних ресурса што има вишеструки утицај на регионални развој Војводине и укупан развој наших локалних јединица.

При томе, како је Иванчевић навео, предност у пружању подршке имају они модели сарадње који за резултат имају креирање нових радних места, примену савремених технолошких процеса у раду и извозно су оријентисани.

Компанија Севеплант послује са око 100 радника, и готово 95 одсто своје производње извози на тржишта бројних светских земаља. За кратко време је заузела високо место по квалитету и перспективи развоја са тенденцијом проширења капацитета и упошљавања још више људи, а самим тим и позитивног финансијског ефекта на комплетну привреду како покрајине Војводине, тако и општине Кула

Челници компаније овом приликом обележили су и четврту годину успешног пословања, а церемонији су поред власника матичне компаније Адрија Вербека присуствовали и председник општине Кула Велибор Милојчић, помоћници покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петковић и Владислав Крсмановић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs