Остале вести


Станислав Радуловић отвориo 17. Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс

Нови Сад , 06. новембар 2019.
-A A +AСтанислав Радуловић отвориo 17. Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс.

Нови Сад , 06. новембар 2019. .

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић отворио је вечерас, у новосадском Студију М, Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс. Он је том приликом изјавио да ресорни секретаријат пружа пуну подршку овој манифестацији, која се годинама одржава у организацији Радио-телевизије Војводине.

ВеличинаТактонса, према Радуловићевим речима, између осталог јесте и у његовој богатој традицији, међународном карактеру и значају за струку и, као такав, с временом је постао својеврстан симбол Новог Сада.

„У наредних неколико дана, тачније до 9. новембра, имаћемо прилику да уживамо у богатом садржају – изложби, научној конференцији посвећеној акустици и, наравно, у такмичарском делу и зато вам желим пуно успеха“, поручио је отварајући манифестацију подсекретар Радуловић.

Председник Организационог одбора Тактонса Јожеф Клем поздравио је учеснике такмичарског дела из Мађарске, Румуније, Словачке, Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и колеге из Србије.

„Ово такмичење је посвећено звуку и тону и као такво има 16 категорија“, рекао је Клем и додао да се ове године надмеће око 100 тонских снимака, што је завидан број управо на јубилеј – 70 година од оснивања Радио Новог Сада.

У уметничком делу програма одржан је концерт „Акустичне скулптуре Лабат Свар-омфал“, а у холу Студија М постављена је изложба професионалне аудио-опреме и акустичних скулптура Лабат.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs