Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман о извршењу покрајинског буџета у првих девет месеци 2013. године

Нови Сад , 05. децембар 2013.
-A A +AПокрајински секретар за финансије Зоран Радоман о извршењу покрајинског буџета у првих девет месеци 2013. године.

Нови Сад , 05. децембар 2013. .

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман, на данашњој седници Скупштине АП Војводине, представио је деветомесечни извештај о извршењу покрајинског буџета за 2013. годину. У првих девет месеци остварени приходи износе око 51,7 милијарду динара, док су остварени расходи око 43,1 милијарде динара.

„Остварени приходи до краја септембра износе 66,88 одсто, а расходи 55,82 одсто у односу на ребалансом утврђен буџет од 77,3 милијарди динара“, навео је покрајински секретар за финансије Зоран Радоман.

Секретар Радоман је додао да основни приходи буџета јесу уступљени порески приходи, потом приходи од пореза на зараде и од пореза на добит предузећа, те остали буџетски приходи и наменски приходи. Најзначајнија ставка у приходима буџета АПВ су трансферна средства из републичког буџета који су остварени у висини од 28,6 милијарди што чини непуних 60 одсто од планираних 47 милијарди.

„Наменски трансфери за капиталне пројекте из републичког буџета, који су планирани у износу од 8,5 милијарди динара, нису уопште остварени, односно у првих девет месеци Република није за ову намену пренела ниједан динар покрајинском буџету“, навео је секретар Радоман. Он је додао да због тога што од почетка године није било капиталних наменских трансфера из републичког буџета, није могло бити ни расхода по том основу па су капитални издаци у покрајини били мањи за 2,8 милијарде динара у односу на исти период прошле године.

Када је реч о расходима, секретар Радоман је, између осталог, навео да су расходи за запослене остварени у висини од 65 одсто од планираног, те да су за првих девет месеци 2013. године, мањи у односу на исте расходе у претходној години.

Основна карактеристика представљеног деветомесечног извештајног периода јесте да су и приходи и расходи у целини остварени са нешто мање од милијарду динара од планираног.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs