Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, петак, 15.09.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић присуствовао свечаној седници Скупштине општине Суботица

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад. 1. септембар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић присуствовао је свечаној седници Скупштине општине Суботица, поводом Дана града Суботице. Свечаности су присуствовали председник Скупштине општине Суботице Саша Вучинић, председник општине Геза Кучера, високи гости из Хрватске и Мађарске, као и представници градова побратима и партнерских градова из земље и иностранстваНови Сад. 1. септембар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић присуствовао је свечаној седници Скупштине општине Суботица, поводом Дана града Суботице. Свечаности су присуствовали председник Скупштине општине Суботице Саша Вучинић, председник општине Геза Кучера, високи гости из Хрватске и Мађарске, као и представници градова побратима и партнерских градова из земље и иностранства.
Током свечане седнице Скупштине општине Суботица, истакнуто је да је Суботица град са дугом историјом и богатом културом, коју карактерише шароликост различитих нација и вероисповести. Истакнуто је да се током историје, овај град развијао у духу европских манира, очувавши, кроз архитектуру и начин живота, специфичност карактеристичну како за сам град, тако и за читаву Војводину.
Председник ИВВ мр Бојан Пајтић истакао је да је Суботица, због близине са Мађарском, капија ка Европи и њеним институцијама, а да је њен мултиетнички карактер предност, а не мана. Он је нагласио да је циљ покрајинских, али и локалних власти економски развој, смањење незапослености и обезбеђивање што пристојнијих услова за живот грађана у покрајини, те заустављање одлива младих из наше земље. Пајтић је додао да је предуслов за просперитет, као и за страна улагања у домаћу привреду, миран суживот свих грађана и поштовање и неговање различитости.
Пајтић је нагласио да је Извршно веће АПВ поуздан стратешки партнер локалним самуправама у реализацији програма и пројеката, како суботичке, тако и других војвођанских општина, те да ће војвођанска влада и надаље подстицати просперитет, друштвену и политичку стабилност у АПВ.

fixed-img