Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 03.04.2024

Мировић отворио конференцију „Бизнис приче“

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је конференцију „Бизнис приче“, која се данас и сутра одржава на Новосадском сајму, и која ће окупити 1.500 предузетника из Србије и региона, а говориће се о томе како унапредити своје пословање, изградити успешан тим и пратити глобалне трендове.

Конференција се одржава под покровитељством Покрајинске владе и Града Новог Сада.

Обраћајући се учесницима, председник Мировић рекао је да је конференција прилика за размену знања, контаката и пословних идеја.

„Увек ме је фасцинирала храброст, одважност и одлучност људи да покрену свој бизнис, да га граде и уводећи иновације надограђују, обезбеђујући на тај начин нову вредност за наше друштво“, навео је Мировић.

Мировић је нагласио да ће на конференцији своје потенцијале представити Развојни фонд Војводине и Развојна агенција Војводине, са повољним условима кредитирања у односу на банке и са бесповратним средствима за набавку савремене опреме.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић изразио је уверење да ће учесници, свако у својим пољима интересовања и пословања, пронаћи нове начине за повећање конкурентности и препознатљивости на тржишту.

„Ми као Град знамо колики је значај стварања пословног окружења које може да покрене привредну активност. Радили смо напорно да Нови Сад учинимо најпривлачнијим градом за улагање у нашој земљи, а приниципи конкурентности и пословног поверења створили су предуслове за комплетан преображај града“, изјавио је Ђурић.

Оснивач подкаста и конференције „Бизнис приче“ Владимир Станковић рекао је да ће учесници говорити о бизнису, о својим пословним почецима, личном развоју, трендовима у пословању и вештинама које треба да поседује лидер будућности, затим о вештачкој интелигенцији и о томе какви нас пословни изазови очекују.

„Успели смо у нашој мисији – да створимо и стварамо нову генерацију предузетника, оних људи који покрећу економију и друштво“, навео је Станковић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

fixed-img