Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 02.06.2015

Александра Ристић: Желимо да на различите начине унапредимо тренажне процесе војвођанских спортиста

IMG_9518
AA

Развој информационих технолигија и њихову примену, препознао је и Рукометни савез Војводине који ће у наредном периоду израдити апликацију за мобилне телефоне, коју ће финансирати Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а која има за циљ унапређење рада тренера и тренажног процеса спортиста. Тим поводом, данас је у Покрајинској влади организовано потписање уговора за реализацију овог јединственог пројекта у Војводини. Овом приликом присутнима се обратила подсекретарка ресорног секретаријата за спорт и омладину Александра Ристић, која је уручујући уговор генералном секретару Рукометног савеза Војводине Слободану Вишекруни, истакла важност оваквих пројеката.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину од свог оснивања се труди да унапреди тренажне процесе и услове за све војвођанске спортисте. До сада смо опремали, санирали и градили спортске објекте, подједнако и у Срему и у Банату и у Бачкој. Ово је први пут да смо определили пола милиона динара из нашег годишњег конкурса за овакав један, слободна сам да кажем, пионирски пројекат. Ова мобилна апликација ће свакако помоћи у едукацији тренера, помоћних тренера и играча у свим узрасним категоријама. Њом ће се такође увести и јединствени систем планирања, припремања и релаизовања тренажних процеса са све рукометаше, како за оне који се професионално баве овим спортом, тако и за аматере.

Чињеница да је иницијатива за израду ове апликације потекла од прослављене репрезентативке Јелене Ерић Ракоњац, доказује да је утицај жена у спорту веома значајан, али да је и веома важно да их водеће спортске структуре препознају и подржавају. Њена жеља да своја искуства која је стекла играјући за репрезентацију и иностране клубове пренесе на млађе играчице и играче еквивалентна је освојеним медаљама, а опет много драгоценија јер ће у овом важном сегменту унапредити рукометни спорт.“

fixed-img