Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 10.07.2015

Додељено пет милиона динара удружењима грађана за унапређење сарадње са јавним сектором у области родне равноправности

10072015- уговори-1
AA

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова доделио је бесповратна средства у износу од 5 милиона динара за подршку заједничким програмима и активностима цивилног и јавног сектора. Конкурс има за циљ и финансирање пројеката чијим се спровођењем подиже свест јавности о проблему насиља над женама, о постојећим програмима за превенцију и сузбијање насиља над женама и програмима којима се промовише родна равноправност.
Конкурс за доделу бесповратних средстава удружењима грађана са територије АП Војводине за финансирање пројеката у области равноправности полова реализованих у сарадњи са институцијама, односно организацијама јавног сектора, расписао је Секретаријат у марту месецу, а исти је спроводио Сектор за равноправност полова при Секретаријату.
Поред наведених циљева конкурса, потребно је нагласити да се додељеним средствима умногоме пружа подршка програмима који се баве превенцијом и сузбијањем насиља над женама, пружањем непосредних услуга подршке особама које преживљавају насиље, а посебно подршком жена жртава насиља из рањивих група. Јавним акцијама и кампањама, удружења ће утицати на подизање свести о теми родне равноправности, као и елиминисању предрасуда и стереотипа о улози жена и мушкараца у породици и друштву.
У току је потписивање уговора између Секретаријата за привреду и корисника средстава, у просторијама Секретаријата у згради Покрајинске владе. На основу три донете одлуке по овом конкурсу укупно је 32 удружења из АП Војводине добило средства за спровођење својим програма и пројеката.

fixed-img