Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 01.10.2015

Др Горан Стојановић посетио Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици

01102015_vaspitaci_1
AA

У Високој школи струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици организован је свечани пријем студената прве године. Том приликом, заменик покрајинског секретара за науку и технолошки развој проф. др Горан Стојановић је и званично прогласио почетак нове академске 2015/2016. године у овој образовној установи.
Честитајући почетак нове школске године студентима и наставницима, Стојановић је нагласио да постоји добра сарадња са овом школом, да ресорни секретаријат прати и цени њен рад, те да је заједничким напорима ове године акредитован нови студијски програм – струковна медицинска сестра. Такође, Покрајина је више од два милиона динара уложила у ову установу претходне године, за опремање и реконструкцију, као и за основни студијски програм за нутриционисте-дијететичаре.
Према речима др Горана Стојановића, стицање знања треба да буде задовољство, како за студенте, тако и за наставнике, док је директор Школе др Драгутин Рајић подсетио на дугу традицију постојања ове установе.
Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице је државна акредитована високошколска установа, једна од најстаријих учитељских школа у бившој Југославији и на Балкану. Студије су струковне, трогодишње и има укупно 5 акредитованих студијских програма: Студијски програм за васпитаче, који се изводи на српском и мађарском језику, Основни студијски програм за тренере, Основни студијски програм за нутриционисте-дијететичаре, Основни студијски програм струковни ликовни уметник и најновији Основни студијски програм – струковна медицинска сестра, који је акредитован 2015. године. На овој високошколској установи сада има укупно 550 студената.

fixed-img