Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 09.10.2015

Најбољи ученици пољопривредних школа из Војводине у студијској посети Баден Виртембергу

AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство у сарадњи са округом Штутгарт немачке покрајине Баден Виртембарг (Baden-Württemberg) организује студијску посету за најбоље ђаке завршних разреда пољопривредних школа у Војводини. Тако ће 20 ученика у пратњи пет професора и два представника овог Секретаријата отпутовати у суботу 10. октобра 2015. године У Купферцел (Kupferzell), где ће бити смештени пет дана у Академији за развој пољопривреде (Akademie für Landbau und Hauswirtschaft).
Током студијске посете, делегација из Војводине ће имати прилику да се упозна са начином образовања и рада у области пољопривреде округа Штутгарт, као и са сарадњом институција са пољопривредним газдинствима и прерађивачком индустријом, при чему су организоване тематске посете, као и обилазак фабрике „Џон Дир“ (John Deere). Ђаци и професори биће у прилици да представе Војводину домаћинима из свог угла, док ће представници Покрајинског секретаријата имати тематске састанке с циљем проширења сарадње са немачком покрајином Баден Виртембарг у области саветодавства и пројекта као што је Прогнозно – извештајна служба.
Након повратка, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки примиће делегацију ученика и професора у Покрајинској влади.

fixed-img