Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 03.08.2015

Нова улагања у саобраћајну инфраструктуру општина Кањижа, Сента и Ада

DSCF9723
AA

Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, уручио је представницима општина Кањижа, Сента и Ада уговоре о додели бесповратних средстава за пројекте у саобраћају. Уговори су уручени у општини Кањижа.

На овогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова за пројекте унапређења саобраћајне инфраструктуре, општина Кањижа је добила 4,1 милион динара за изградњу бициклистичке стазе у Хоргошу, док је општина Сента, такође за изградњу бициклистичке стазе, добила 2,1 милион динара. Општина Ада је на конкурсу добила два милиона динара за постављање светлосне саобраћајне сигнализације на пешачком прелазу.

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је истакао да је сарадња између ресорног покрајинског секретаријата и општина Кањижа, Сента и Ада веома добра. Како је Јухас навео, те три општине су у протеклом периоду, са квалитетним пројектима успешно конкурисале за средства на конкурсима Покрајинског секретаријата за привреду.

„Реализацијом тих пројеката значајно је унапређена саобраћајна инфраструктура у ове три општине, а тиме и безбедност грађана“, навео је Балинт Јухас и додао да је од 2007. године Кањижа за ту намену добила 20 милиона динара, Сента 17 милиона, а Ада 8,5 милиона динара.

Иначе, на конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, суфинансирана су укупно 22 пројекта локалних самоуправа, и то: изградња кружних токова (4), пројектовање кружних раскрсница (3), изградња бициклистичких стаза (6), пројекти саобраћајног уређења зона школа (8) и један пројекат измештања аутобуског стајалишта. Укупно додељена средства на конкурсу износе 65 милиона динара.

Након уручивања уговора, заменик Јухас обишао је са домаћинима локације у Кањижи, Сенти и Ади на којима су планиране инвестиције у саобраћајну инфраструктуру.

fixed-img