Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 08.10.2015

Новка Мојић посетила Удружење за помоћ МНРО „Плава птица“

08102015_Kula1
AA

Удружење за помоћ МНРО „Плава птица“ из Куле основано је 1996. године као удружење грађана које окупља родитеље, децу и стручњаке који се баве децом са сметњама у развоју. Све до 2001. године Удружење је имало само повремене активности углавном на окупљању родитеља. Од самог оснивања мисија Удружења је рад на социјализацији, здравственој и социјалној заштити МНРО, радном оспособљавању и васпитању и пружањупсихо-социјалне подршке родитељима. Удружење пружа услуге Дневног боравка, становања уз подршку, превоза, Предах-прихватне станице, раног третмана, саветовалишта за родитеље. Осим сталних активности Удружење има и акције и активности на промовисању права особа са сметњама у развоју.

Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију је током ове године суфинансирало пројекат Удружења „Плава птица“ набавке опреме и потрошног материјала за керамичку радионицу. Покрајинска подсекретарка, Новка Мојић је посетила Удружење „Плава птица“ у Кули. Приликом посете Новка Мојић обишла је објекте у којима се одвија рад Удружења и разговарала са директором Удружења Марком Кошутићем и председницом Управног одбора Добрилом Пиндовић Калезић.

Новка Мојић је истакла да је Плава птица једно од удружења са којим Покрајински секретаријат већ годинама добро сарађује. „Изузетан утисак на мене је оставила озбиљност и систематичност са којом Удружење приступа решавању проблема МНРО. Надам се да ће тај квалитет и убудуће бити препознат и финансијски подржан од Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.“

fixed-img