Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 07.10.2013

Пастор и Ђукић Дејановић: Сви имају иста права на лечење

7
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовао је данас, заједно са министарком здравља Владе Републике Србије Славицом Ђукић Дејановић, отварању Одељења за хемодијализу Дома здравља „Др. Хаџи Јанош“ у Бачкој Тополи.
Ово одељење реновирано је удруженим средствима општине Бачка Топола, Покрајине и Министарства здравља, које је донирало седамнаест најсавременијих апарата за хемодијализу и извршило обуку кадрова који ће радити на овом одељењу.
Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да је један од већих проблема данашњице свеприсутан осећај несигурности и страха од егзистенције, као и страха од немогућности лечења.
„На срећу, овакви примери, посебно када се удруже општина, Покрајина и Република, показују да је могуће направити искорак. То да ли ће људи добити квалитетну здравствену заштиту нема и не сме да има везе са тим којој националној заједници припадају и да ли живе у граду или на селу, јер сви имају иста права“, истакао је Пастор.
Он је истакао и уверење да ће новоотворено Одељење за хемодијализу помоћи да људи који болују од тешких болести живе квалитетније и достојанственије, а изразио је и наду да ће бити више овакве сарадње свих нивоа власти.
Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изразила је задовољство што опет има прилику да посети Бачку Тополу као и због побољшаних услова лечења грађана ове општине.
Она је такође истакла да не сме бити разлике између урбане и сеоске средине и у области здравствене заштите и да ће Министарство учинити све да квлаитет пружања услуга лечења буде свуда на истом нивоу. Ђукић Дејановић је додала и да сад ово Одељење има изузетно добре и стручне кадрове за рад на апаратима за хемодијализу.
Одељење за хемодијализу Дома здравља „Др Хаџи Јанош“, пружа услуге лечења становницима општина Бачка Топола и Мали Иђош, а према последњим подацима за дведесеторо људи са територије ових општина хемодијализа је потребна свакодневно.
Своје задовољство због отварања овог Одељења и захвлност на донацијама и помоћи изразила је и председница Општине Бачка Топола Мелинда Кокаи Мерњак, а отварању је присуствовала и потпредседница Скупштине АП Војводине проф. др Бранислава Белић.

fixed-img