Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 07.10.2013

Пастор и Ђукић Дејановић: Сви имају иста права на лечење

7

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовао је данас, заједно са министарком здравља Владе Републике Србије Славицом Ђукић Дејановић, отварању Одељења за хемодијализу Дома здравља „Др. Хаџи Јанош“ у Бачкој Тополи.
Ово одељење реновирано је удруженим средствима општине Бачка Топола, Покрајине и Министарства здравља, које је донирало седамнаест најсавременијих апарата за хемодијализу и извршило обуку кадрова који ће радити на овом одељењу.
Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да је један од већих проблема данашњице свеприсутан осећај несигурности и страха од егзистенције, као и страха од немогућности лечења.
„На срећу, овакви примери, посебно када се удруже општина, Покрајина и Република, показују да је могуће направити искорак. То да ли ће људи добити квалитетну здравствену заштиту нема и не сме да има везе са тим којој националној заједници припадају и да ли живе у граду или на селу, јер сви имају иста права“, истакао је Пастор.
Он је истакао и уверење да ће новоотворено Одељење за хемодијализу помоћи да људи који болују од тешких болести живе квалитетније и достојанственије, а изразио је и наду да ће бити више овакве сарадње свих нивоа власти.
Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изразила је задовољство што опет има прилику да посети Бачку Тополу као и због побољшаних услова лечења грађана ове општине.
Она је такође истакла да не сме бити разлике између урбане и сеоске средине и у области здравствене заштите и да ће Министарство учинити све да квлаитет пружања услуга лечења буде свуда на истом нивоу. Ђукић Дејановић је додала и да сад ово Одељење има изузетно добре и стручне кадрове за рад на апаратима за хемодијализу.
Одељење за хемодијализу Дома здравља „Др Хаџи Јанош“, пружа услуге лечења становницима општина Бачка Топола и Мали Иђош, а према последњим подацима за дведесеторо људи са територије ових општина хемодијализа је потребна свакодневно.
Своје задовољство због отварања овог Одељења и захвлност на донацијама и помоћи изразила је и председница Општине Бачка Топола Мелинда Кокаи Мерњак, а отварању је присуствовала и потпредседница Скупштине АП Војводине проф. др Бранислава Белић.

fixed-img