Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 05.10.2015

Почетак Дечје недеље Новка Мојић обележила је посетом новосадској породици Переги

05102015_novka_1
AA

Почетак Дечје недеље која се ове године одвија под слоганом „Подршка породици – најбоља подршка деци“ покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић обележила је посетом новосадској породици Переги.
Породица Переги Емилије и Ласла у априлу ове године добила је треће дете, девојчицу Лилу, чиме су остварили право на Новчану помоћ породици у којој се роди треће дете.
Родитељи три девојчице, деветогодишње Ларе, шестогодишње Лее и шестомесечне Лиле, кажу да су одувек планирали троје деце. Најмлађа Лила је у средишту пажње свих чланова породице, али је по речима укућана допринела учвршћивању породичних односа. Мајка Емилија сматра да материјални статус родитеља није пресудан за одлуку о проширивању породице, али да је финансијска сигурност и помоћ од 12.000 динара коју породица добија током две године од Покрајинске владе свакако добродошла.
Приликом посете породици Переги, Новка Мојић је нагласила да је Дечја недеља ове године у знаку подршке породици, а да је ова породица прави пример како функционална породица треба да изгледа. „Веома је важно популационим мерама, каква је Новчана помоћ породици у којој се роди треће дете, подстицати повећање наталитета, али је исто тако важно да то буду здраве и функционалне породице каква је породица Переги“.

fixed-img