Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 16.09.2015

Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио 153 кредита за набавку нове прикључне механизације

16092015_fond_1
AA

Директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Јожеф Сабо потписао је данас уговоре са корисницима кредита овог Фонда за набавку нове прикључне механизације у 2015. години.
Јожеф Сабо је изнео податке да је за мање од три године Фонд реализовао више од 880 кредита за набавку погонске и прикључне пољопривредне механизације. Тако је подељено 370 трактора и 520 прикључних машина. Такође, најавио је три кредитне линије у јесењем циклусу. То ће бити поновљен конкурс за доделу кредита за набавку нове пољопривредне механизације, за подизање вишегодишњих засада у воћарству и линија која се односи на пчеларство.
Директор Фонда захвалио се свим корисницима кредита који уредно враћају свој дуг: „Јер, да није тог успешног враћања кредита, не би се данас могли потписати ови уговори, пошто је повраћај средстава преко 95 одсто што говори да се ради о озбиљним парама у револвингу, као и о озбиљности корисника кредита Фонда“.
Заменик директора Фонда Стојан Маринковић рекао је да за набавку нове прикључне механизације одобрено 153 кредита, иако је потражња била много већа.
„Кредита Фонда су популарни, јер су повољни, са каматном стопом од један до два одсто које нема нигде“, рекао је Маринковић и информисао да је Покрајински фонд за развој пољопривреде који ради већ 15 година, до сада пласирао преко 3.300 кредита у вредности од 2,46 милијарди динара, што је око 24 милиона евра.
„То је мало, јер 5 до 6 милиона евра колико сваке године имамо на располагању је кап у мору оног што наша пољопривреда захтева“, навео је Маринковић.

fixed-img