Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 16.06.2015

Покрајински посланици са делегацијом Националне скупштине Републике Француске

16
AA

Скупштину АП Војводине данас су посетили представници Националне скупштине Републике Француске, а са члановима делегације Посланичке групе пријатељства Француска-Србија разговарали су покрајински посланици Предраг Матејин и Вељко Крстоношић.

На састанку је истакнуто да Француску и нашу земљу везују дубоке историјске пријатељске везе и партнерски однос, а да АП Војводина негује добру сарадњу са неколико француских регија. Француска, како је оцењено, представља једног од најзначајнијих спољнотрговинских партнера Србије, а за Војводину је од посебног значаја то што се ова земља налази на другом месту по висини укупних улагања страних инвеститора у покрајини, са близу пет хиљада запослених у 17 привредних субјеката повезаних са француским улагањима.

Посланици Матејин и Крстоношић истакли су да је заједнички циљ да се досадашња добра сарадња задржи, прошири и унапреди и у односу на друге области, попут развијања додатних заједничких универзитетских, научних, пољопривредних, као и пројеката из области здравства и социјалне политике.

Посланица француског парламента Мартин Каријон Курвер, која је и председница Посланичке групе пријатељства Француска-Србија, истакла је задовољство досадашњим разговорима које је делгација имала у Београду и Новом Саду, и истакла да Војводина са својим специфичностима има потенцијала да буде локомотива која ће допринети привредном развоју наше земље и процесу европских интеграција.

fixed-img