Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 03.09.2015

Потписани уговори за нових 608 хектара ораница под системом за наводњавање

03092015_Poljoprivreda_ugovori 01
AA

Војвођански пољопривредници, који су добили бесповратна средства на конкурсу у оквиру суфинансирања набавке опреме за наводњавање и експлоатацију бунара на територији наше покрајине, потписали су уговоре са ресорним секретаријатом укупне вредности 40 милиона динара.

У Скупштини АП Војводине, корисницима је уговоре предао заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Кнежевић.

Према речима Кнежевића, данашњим потписивањем нових 65 уговора, од стране ресорног секретаријата обезбеђено је 40 милиона динара, подсетивши да је ово наставак инвестиције која се спроводи низ година уназад.

„Ове године смо у наводњавање инвестирали близу 220 милиона динара. Уколико узмемо у обзир да је то 50 одсто, значи да је сума за наводњавање у овој години удвостручена. У овом моменту, око 3,5 хиљаде хектара имамо под системима за наводњавање“, истакао је заменик ресорног секретара уз најаву да има још средстава за ову намену, и да у наредном периоду предстоји и ново потписивање уговора.

Овај кокурс био је намењен физичким и правним лицима, која имају регистровано пољопривредно газдинство на територији АП Војводине. За реализацију конкурса планирана су средства у укупном износу од 270 милиона динара. Уговори се са подносиоцима средстава потписују сукцесивно, по пристизању пријава и утврђивања испуњености услова за подршку набавке опреме.

fixed-img