Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 26.11.2015

Председник Пастор разговарао са представницима удружења особа с инвалидитетом

26112015_Kompas_3
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са представницима и члановима четири различита удружења особа са инвалидитетом, која раде на подручју Војводине.
У разговору о проблемима са којима се сусрећу у свакодневном раду, представници удружења „Изида“ из Фекетића, „Бетежда“ из Бачке Тополе, „Феникс Плус“ из Бечеја и Савеза дистрофичара Војводине из Новог Сада навели су, пре свега, потребу решавања финансијске неизвесности, односно системског решавања и уређења ове области.
Председник Пастор је истакао да би се велики број тешкоћа са којима се сусрећу удружења која помажу особама с различитим врстама инвалидитета морао решити кроз доношење одговарајуће законске регулативе, а на састанку су разматране могућности унапређења нацрта закона о организацијама особа с инвалидитетом.
Представници ових удружења су, као своје најчешће и приоритетне проблеме, навели недостатак средстава за континуирано ангажовање стручних сарадника, касно расписивање конкурса на којима обезбеђују финансијске потребе за текућу годину, процедуру лиценцирања, јавни превоз, проблеме у набавци помагала ако она потичу од иностраних донатора и друго.
Корисници услуга и чланови ових удружења, који су такође присуствовали овом састанку, говорили су о великом значају које за њих имају услуге које ова удружења пружају, попут дневних боравака у којима могу да се едукују, друже и уче вештинама које доприносе њиховој већој самосталности.

fixed-img