Picture of the authorPicture of the author
/ , недеља, 05.07.2015

Преко 120 младих из региона на Међународној конференцији Европског парламента младих – култура, образовање и наука

IMG_8275
AA

Са циљем повећања информисаности младих о актуелним питањима из културе, образовања и науке, у Новом Саду одржана је прва Међународна конференција Европског парламнта младих – култура, образовање и наука, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Данас је у свечаном холу Покрајинске владе уприличено и свечано отварање ове конференције која је окупила 120 младих из целе Србије, али и из Холандије, Немачке, Аустрије, Чешке, Мађарске и Хрватске.
Младе који ће током трајања конференције учествовати у разним дебатама, али и стицати нова знања, поздравио је помоћник покрајинске секретарке за спорт и омладину, господин Оливер Петковић.
„Развој омладинске политике огледа се управо у оваквим догађајима који спајају младе из Војводине, Србије и других европских земаља. Управо на овако једној великој конференцији млади имају прилику не само да уче о новим тенденцијама у области образовања, културе и науке, већ и да се међусобно упознају и деле различита искуства, што је непроцењиво за све њих. Такође, управо ови млади људи, који су данас са нама, сутра ће можда бити доносиоци одлука и зато је врло важно усмеравати их и подстицати њихов активизам на свим нивоима.
Врата Покрајинског секретаријата за спорт и омладину увек су отворена за овакве идеје и пројекте младих људи, а које ће нашим средњошколцима и студентима помоћи да своја знања унапреде и сутра постану носиоци јавних политика без обзира из које земље и регије долазе. Истакао бих посебно задовољство што овај догађај организују управо млади из организације Европски парламент младих у Србији – Нови Сад, то само говори да Војводина стварно има младе који су спремни да преузму иницијативу и промене неке ствари и ми сви то морамо неговати, поштовати и подржавати.“

fixed-img