Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 19.06.2015

Реализовани пројекти у Малом Иђошу у области телекомуникација у вредности од 2 милиона динара

19062015_Idjos_1
AA

У оквиру општинског програма обнове и унапређења саобраћајне и телекомуникационе инфраструктуре, Општина Мали Иђош је реализовала значајне пројекте из области електронских комуникација у вредности од 2 милиона динара, а уз помоћ средстава по прошлогодишњем јавном позиву Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова намењеном локалним самоуправама. Тим поводом су заменик покрајинског секретара Балинт Јухас и председник општине Марко Ровчанин обишли Полицијску управу у којој се налази центар за надзор локација на којима су постављене камере високе резолуције. Видео надзор се налази на виталним раскрсницама у општини и у васпитно-образовним установама, којим се знатно утиче на побољшање безбедности деце и грађана.
Заменик покрајинског секретара је истакао важност учешћа што већег броја локалних самоуправа на конкурсима из области саобраћаја и телекомуникација које сваке године расписује Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, како би се побољшала безбедност грађана и ишло у корак са напредним технологијама.
,,Постављање видео надзора у општини Мали Иђош има вишеструку функцију, почев од спречавања извршења кривичних дела. Важно је унапредити телекомуникациону инфратсруктуру за добробит свих грађана, чиме се побољшава њихова безбедност, како у саобраћају, тако и у школама. Систем видео надзора је повезан за полицијском управом, чиме је заокружен систем деловања. Општина Мали Иђош успешно реализује веома квалитетне пројекте, што недвосмислено показује спремност за непрекидно унапређење квалитета живота мештана“, рекао је Јухас.
Мали Иђош је у току 2015. године реализовао пројекте из области телекомуникација које је поднео прошле године учествујући на конкурсу Покрајинског секретаријата, за које је додељено 2 милиона динара за успостављање система видеонадзора раскрсницама и у васпитно-образовним установама у Малом Иђошу, Ловћенцу и Фекетићу.
На основу јавних позива Секретаријата из 2013. и 2014. године, ова општина је својим пројектима значајно унапредила телекомуникациону инфратсруктуру, уложивши поред додељених средстава у износу од 4,24 милиона динара и сопствена средства.

fixed-img