Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 10.11.2015

Свечано отварање кабинета хемије

10112015_hemija_1
AA

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, присуствовао је свечаном отварању кабинета хемије у Основној школи „Јован Поповић” у Инђији, у уторак 10. новембра 2015. године.
„Нови кабинет је од изузетног значаја за ђаке, али и њихове професоре, који ће од сада на адекватан начин моћи пренети своја знања на млади нараштај. Уједно ће ово бити место и за изучавања природних наука, где ће ученици на креативан начин моћи да дођу до значајних информација и сазнања из области природе и друштва, хемије и физике. У име покрајинског секретаријата за образовање и у своје име, желим свима вама успешан рад и сигуран сам, да ће ученици са великим жаром и знатижељом похађати часове природних наука. Можда ће и они, који нису волели предмете као што су физика и хемија, од сада другим очима посматрати и приступити овим часовима. У двадесет и првом веку, у ери компјутера, овакви кабинети само поспешују знатижељу младих за стицањем нових сазнања у области образовања, поготово љубав према природним наукама.“ – рекао је међу осталог заменик Јовановић.
Свечаном отварању су поред директорке школе мр Борке Поповић, наставника и ђака, присуствовали и Јован Вукчевић, руководилац школске управе Нови Сад и Милан Бодирожа, заменик председника општине Инђија.

Опремање кабинета финансирао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Поред средстава за кабинет хемије, средства су додељена и за проширење видео-надзора.

fixed-img