Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 06.08.2015

Унапређење саобраћајне инфраструктуре у општинама Мали Иђош, Кула и Србобран

06082015_saobracaj_1
AA

Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, уручио је јуче уговоре за доделу бесповратних средстава за пројекте у саобраћају, председнику општине Мали Иђош, Марку Ровчанину, председнику општине Србобран Зорану Младеновићу и директору Завода за изградњу општине Кула Дејану Фемићу. По овогодишњем конкурсу Секретаријата, којим су финансирана 22 пројекта са 65 милиона динара, ове три општине су значајна средства усмериле ка унапређењу саобраћајне инфраструктуре како би се побољшала безбедност учесника у саобраћају, потом за изградњу бициклистичких стаза и кружних токова, као и пратеће пројектно-техничке документације.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, у 2015. години, Општини Мали Иђош су одобрена средства у износу од 5.226.788,00 динара за саобраћајно уређење и техничке мере побољшања безбедности саобраћаја кружне раскрснице на државном путу IIA-100 у Фекетићу. Општина Кула је добила средства у износу од милион динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја на укрштању државног пута IB реда број 15 и државног пута IIA реда број 108 у Кули и на укрштању државног пута IB реда број 15 и улице Моше Пијаде у Црвенки, а Општина Србобран 4.219.200,00 динара за изградњу бициклистичко-пешачке (еко) стазе на територији ПП „Бељанска Бара“ у Турији.

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је истакао да је сарадња између ресорног покрајинског секретаријата и општина Мали Иђош, Кула и Србобран на високом нивоу, те да има синергијски аспект. Како је Јухас навео, ове општине су у протеклом периоду, са квалитетним пројектима успешно конкурисале за средства на конкурсима Покрајинског секретаријата за привреду. ,,Заједничким радом и удруживањем средстава Покрајинске владе и локалних самоуправа може се више остварити у погледу реализације кључних пројеката од великом значаја за градове о општине. Локалне самоуправе које улажу средства у виду сопственог учешћа у реализацији пројеката показују друштвену одговорност, тачније одговорност према својим становницима, и активну улогу у решавању проблема. У периоду од 2007. до 2015. године, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, у области унапређења саобраћајне инфраструктуре, усмерио је средства у износу од 18 милиона динара општини Србобран, општини Кула 14,4 милиона динара, а општини Мали Иђош око 7 милиона динара“, истакао је Јухас.

Након уручивања уговора делегација је обишла локације на којима ће се реализовати наведени пројекти, као и поједине локације реализованих пројеката, који су суфинансирани конкурсом Секретаријата у 2014. години, и то на територијама општина Мали Иђош и Србобран.

fixed-img