Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 03.09.2024

Секретар Баста обишао нови спортски објекат у Новом Милошеву

AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић обишли су данас нови спортски објекат на стадиону у Новом Милошеву, чија изградња је подржана средствима из покрајинског буџета.

Секретар Баста је истакао задовољство због ове посете и новоизграђеним објектом на стадину ФК „Војводина“ у Новом Милошеву који је квалитетно урађен. Објекат обухвата две свлачионице и санитарни чвор,  канцеларију, салу за састанке, вешерницу, техничку просторију и простор за одлагање реквизита и опреме.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину је препознао потребе општине Нови Бечеј и заједничким снагама смо направили ову нову зграду са прaтећим садржајем. Укупна вредност пројекта је 47 милиона динара. Секретаријат је учествовао у његовој реализацији са 10 милиона динара, док је Општина издвојила 37 милиона динара“, истакао је Баста.

Он је  додао да је ова посета била прилика и за разговор о могућим новим улагањима за даље унапређивање спортске инфраструктуре у овој општини.

„Изузетно је важно улагати у мање општине и села како бисмо нашој омладини пружили шансу да се несметано бави спортом. Ресорни  секретаријат посебно води рачуна о томе и сигуран сам да ће такав приступ дати добре резултате“, поручио је Баста.

Председник Општине Саша Максимовић је истакао да је ФК „Војводина“ у Новом Милошеву након 90 година заслужено добио нове просторије.

„Стари објекат је био у изузетно лошем стању, тако да је било неопходно изградити нову зграду. Ово је изузетан корак напред за нашу омладину, која сада несметано може да се бави спортом и има испуњен друштвени живот“, истакао је Максимовић.

fixed-img