Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 05.09.2024

Секретар Иванишевић: Забележен пораст у области туризма у Војводини

AA

Према најновијим подацима, односно кретањима макроекономских индикатора у АП Војводини, а као резултат активне политике улагања у област туризма коју спроводи Покрајински секретаријат за привреду и туризам, забележен је нови пораст броја туриста.

У периоду од јануара до јула 2024. године, забележен је значајан раст броја долазака туриста од 6,6 одсто, и раст броја ноћења од чак 5,2 одсто, у односу на исти период у прошлој години, што Војводину чини брзорастућом регијом у овој области.

Ресорни секретар др Ненад Иванишевић истакао је да су ови подаци веома важни и да одражавају заједништво и синхронизованост програмима подршке области туризма на републичком и покрајинском нивоу.

Према његовим речима, а на основу нових показатеља, Војводину је у првој половини ове године посетило укупно 411.693 туриста.

„Можемо се похвалити чињеницом да је укупан број регистрованих ноћења туриста у Војводини од почетка године, укључујући и најновије параметре из јула месеца, износио 1.139.033 или 15,5 укупних ноћења туриста забележених у Републици Србији. Од укупног броја ноћења у Војводини, благу предност носе страни туристи, тачније 53 одсто, док су домаћи туристи остварили 47 одсто,  што показује да влада интересовање за Војводину као посебну туристичку дестинацију“, рекао је Иванишевић и нагласио да ови резултати доприносе укупном економском расту Покрајине.

fixed-img