Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 24.06.2024

Делегација Министарства пољопривреде Бразила посетила Покрајинску владу

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство састали су се данас са делегацијом Министарства пољопривреде и сточарства Бразила, која борави у званичној посети Републици Србији.

На састанку је било речи о могућностима за унапређење сарадње у областима прехрамбене индустрије, на плану повећања сточног фонда у нашој покрајини, те размени искустава у области производње семена у сектору биљне производње, у чему наша покрајина има изузетне резултате.

Заменик покрајинског секретара за пољопривреду Золтан Тот је  упознао  делегацију из Бразила, коју предводи помоћник министра пољопривреде  за трговину и  међународне односе Жулио Сезар Форте Рамос, са одликама АП Војводине, истичући да је реч најпродуктивнијем аграрном подручју у Србији.

„Војводина је традиционално пољопривредни регион са више од милион и по хектара обрадиве земље, и аграрно подручје посвећено  пољопривредној производњи на здрав и одржив начин“, истакао је Тот и додао да је данашњи сусрет уједно први корак у стварању услова за  јачање сарадње између Војводине и Бразила у области пољопривредне производње.

На састанку је разговарано о могућностима повећања сточног фонда у нашој покрајини, те искуствима и технологијама Бразила у производњи говеђег меса које би биле значајне за примену у Војводини.

Простор за сарадњу је виђен и у значају даљег трансфера искустава и знања између бразилских и војвођанских индивидуалних пољопривредних произвођача, у чему ће учешће узети и новосадски Пољопривредни факултет и пољопривредне стручне службе са територије АП Војводине.

Састанку је присуствовао и амбасадор Бразила Жозе Мауро да Фонсека Коста Коуто.

Делегација Министарства пољопривреде Бразила је након састанка у Покрајинској влади свој боравак у Војводини наставила посетом Институту за ратарство и повртарство „НС семе“.

fixed-img