Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 06.06.2023

Додељени уговори најуспешнијим студентима из избеглих и расељених породица

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секрeтaра за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац уручили су данас у Покрајинској влади уговоре у укупној вредности од четири милиона динара за 100 најуспешнијих студената из избеглих или расељених породица на подручју АП Војводине .

Заменик Парошки нагласио је да Покрајинска влада преко конкурса Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону подржава труд, рад и марљивост студената, јер је то показатељ да они који су остварили добре резултате када је у питању школовање треба да буду награђени.

„Покрајинска влада преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону обезбеђује значајна средства за помоћ избеглим и расељеним породицама, а ове године су за спровођење активности Фонда из буџета АП Војводине издвојена значајна средства у висини од 140 милиона динара“, нагласио је  Парошки.

Он је казао да ће Покрајинска влада у наредном периоду још снажније подржавати програме који се реализују преко, а осим за студенте новчана помоћ је обезбеђена и за ученике средњих школа.

„Овом приликом желим да вам честитам на успеху у школовању и пожелим да постанете добри академски грађани и успешни у пословима којима ћете се бавити“, истакао је  Парошки.

Од 2018. до 2023. године укупно је 506 студената остварило право на ову једнократну помоћ, чија је укупна вредност 16,2 милиона динара.

 

fixed-img