Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 23.11.2022

Парошки: Мала и средња предузећа имају идеје, снагу и могућности да произведу квалитетне производе

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки присуствовао је данас свечаном отварању Дана добављача у организацији Развојне агенције Војводине, које је одржано у Мастер центру Новосадског сајма.

На манифестацији су се окупиле домаће компаније, страни инвеститори који послују у Србији, као и стране компаније из пратеће аутомобилске индустрије, електронике, пластике, гуме и металског сектора.

Како је овом приликом рекао заменик покрајинског секретара Радивој Парошки, поздрављајући присутне испред Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, овакви скупови омогућавају лакшу и бржу комуникацију између произвођача, малих и средњих предузећа и великих компанија.

„Мала и средња предузећа имају идеје, снагу и могућности да произведу квалитетне производе, али са друге стране ти производи морају на адекватан начин да се валоризују и пласирају на тржиште, а посебно да се успостави контакт са великим компанијама“, нагласио је заменик Парошки, честитајући Развојној агенцији Војводине на организацији ове манифестације, која је већ постала традиционална, изразивши наду да ће резултирати добром привредном и пословном сарадњом.

Према његовим речима, Покрајинска влада и ресорни Секретаријат обезбеђује буџетска средства за подршку квалитетном напредку привреде базирајући се на мала и средња предузећа, и ради на томе да се финансијски и економски оснаже предузећа, да буду ефикаснија, економичнија и продуктивнија, и да имају квалитетније производе.

„Поред програмске активности у обезбеђивању финансијских средстава кроз конкурсну активност Секретаријата у подршци при набавци нове производне опреме, ми смо направили искорак, да подржимо мала и средња предузећа како би лакше ступила у контакте са великим компанијама уласком у добављачке ланце и кооперантске односе, а у сарадњи са стручњацима Светске банке и Развојном агенцијом Војводине“, нагласио је заменик Парошки.

Према речима директора Развојне агенције Војводине Дарка Буљешевића Дан добављача се одржава пети пут и омогућава да микро, мала и средња предузећа улазе у ланце добављача како би унапредили своју производњу и услуге.

fixed-img