Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 29.05.2013

Пастор упутио текст Декларације Народној скупштини, Влади Србије и надлежним министарствима

AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор упутио је данас текст Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине председнику Народне скупштине Републике Србије, Влади Републике Србије, као и министарствима на чији се рад поједини делови Декларације односе.

Председник Пастор истакао је уверење да ће детаљно упознавање Скупштине, Владе и министарстава са садржином текста Декларације довести до даљих разговора о свим отвореним питањима чије је решавање у обостраном интересу, а пре свега у интересу грађана Војводине.

„Након усвајања Декларације, разговоре о њеној садржини и заштити уставних права АП Војводине, желимо да вратимо у институционалне оквире, где им је и место. Намера нам је да, као што смо то и до сада чинили, цивилизованим и демократским дијалогом отклонимо све даље недоумице у вези са текстом Декларације и нађемо решења за проблеме који су овим текстом обухваћени”, истакао је председник Пастор.

Скупштина АП Војводине, на седници одржаној 20. маја 2013. године, донела је Декларацију о заштити уставних и законских права Аутономне Покрајине Војводине, а текст ове Декларације упућен је данас председнику Народне скупштине Републике Србије, Влади Републике Србије, Министарству финансија и привреде, Министарству здравља, Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација и Републичком заводу за здравствено осигурање.

fixed-img