Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 01.09.2024

Честитка председнице Гојковић поводом почетка школске године

AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић честитала је данас почетак нове школске године првацима, свим ђацима и просветним радницима.

„Први септембар један је од важнијих датума сваког ученика, родитеља и просветног радника. У име Покрајинске владе и своје лично име честитам вам полазак у школу и желим вам успешну и срећну нову школску годину. Школе су важна места не само за стицање образовања, већ и за другарство, и место су да покажете своје најлепше емоције. Нека ово животно поглаваље остане у лепом сећању и за вас и за ваше породице“, изјавила је председница Гојковић.

Посебне честитке упућујем ђацима првацима. Ово је посебан дан за вас и ваше породице, јер почињете ново поглавље у животу. Верујем да ћете брзо прихватити нове обавезе и да ћете се радовати учењу и дружењу.

Председница Гојковић је истакла да је улагање у образовање кључ просперитета једног друштва, и од виталног је значаја за стварање бољих услова за развој будућих генерација.

„Покрајинска влада ће и у новом мандату, доследно подржавати унапређивање образовања, с циљем да наставници, ученици и њихови родитељи у Војводини имају све боље могућности и услове за учење и рад“, нагласила је Гојковићева подсетивши да је половином ове године додењено 186 милиона динара за реконструкцију, адаптацију, санацију и одржавање школских објеката широм Војводине.

Улаже сe, подсетила је Гојковићева у изградњу нових школа, али и изградњу и обнову спортских терена и школских игралишта, како би се нашим најмлађима обезбедили сви услови за здраво и безбедно одрастање.

Само од 2021. године, Покрајинска влада у област образовања за инвестиције и опремање уложила је две милијарде динара.

fixed-img