Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 01.09.2024

Честитка председнице Гојковић поводом почетка школске године

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић честитала је данас почетак нове школске године првацима, свим ђацима и просветним радницима.

„Први септембар један је од важнијих датума сваког ученика, родитеља и просветног радника. У име Покрајинске владе и своје лично име честитам вам полазак у школу и желим вам успешну и срећну нову школску годину. Школе су важна места не само за стицање образовања, већ и за другарство, и место су да покажете своје најлепше емоције. Нека ово животно поглаваље остане у лепом сећању и за вас и за ваше породице“, изјавила је председница Гојковић.

Посебне честитке упућујем ђацима првацима. Ово је посебан дан за вас и ваше породице, јер почињете ново поглавље у животу. Верујем да ћете брзо прихватити нове обавезе и да ћете се радовати учењу и дружењу.

Председница Гојковић је истакла да је улагање у образовање кључ просперитета једног друштва, и од виталног је значаја за стварање бољих услова за развој будућих генерација.

„Покрајинска влада ће и у новом мандату, доследно подржавати унапређивање образовања, с циљем да наставници, ученици и њихови родитељи у Војводини имају све боље могућности и услове за учење и рад“, нагласила је Гојковићева подсетивши да је половином ове године додењено 186 милиона динара за реконструкцију, адаптацију, санацију и одржавање школских објеката широм Војводине.

Улаже сe, подсетила је Гојковићева у изградњу нових школа, али и изградњу и обнову спортских терена и школских игралишта, како би се нашим најмлађима обезбедили сви услови за здраво и безбедно одрастање.

Само од 2021. године, Покрајинска влада у област образовања за инвестиције и опремање уложила је две милијарде динара.

fixed-img