Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 15.09.2006

Почиње друга фаза реализације пројекта ”Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 4. септембар – Потпредседник Извршног већа Војводине и покрајински секретар за управу, прописе и националне мањине др Тамаш Корхец састао се са директорима, главним и одговорним уредницима и новинарима медијских кућа у Војводини, које је упознао са предстојећом реализацијом друге фазе пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини"Нови Сад, 4. септембар – Потпредседник Извршног већа Војводине и покрајински секретар за управу, прописе и националне мањине др Тамаш Корхец састао се са директорима, главним и одговорним уредницима и новинарима медијских кућа у Војводини, које је упознао са предстојећом реализацијом друге фазе пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини". У фебруару 2005, пројекат је усвојило Извршно веће Војводине ради јачања међунационалног поверење и толеранције код младих.
Потпредседник Покрајинске владе др Тамаш Корхец нагласио да је јачање свести о вишејезичности и мултикултуралности у Војводини и њихово промовисање, као вредности, од општег интереса. Корхец је рекао да је прва фаза пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини" успешно завршена, а да успостављање сарадње са медијским кућама у Војводини може допринети бољој афирмацији и промоцији пројекта убудуће.
До сада су, у оквиру пројекта, успешно реализовани потпројекти "Куп толеранције", квиз "Колико се познајемо", изложба "Живети заједно", што ће се наставити од јесени. Према најави потпредседника Корхеца, у плану су и нови потпројекти попут "Етно дана", чији је циљ да се деца у вишим разредима основне и средње школе упознају са културом, фолклором, историјом музиком и другим особеностима својих сународника и суграђана. Један од потпројеката, у 2007. години, биће и "Књига о историји Војводне", затим потпројекат "Придружи се", чији је циљ да млади на одговарајући начин стекну основна знања о Европској унији и процесу европских интеграција.

fixed-img