Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 29.12.2014

Александар Јовановић посетио школе у Бачу

Читај ми

Читај ми
AA

Безбедност деце -ученика за време одржавања штрајка просветних радника спада у приоритет надлежности Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Тим поводом, Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара и Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање одржали су крајем прошле недеље, радни састанак у Основној школи „Вук Караџић” у Бачу.
Састанку су присуствовали и представници Основне школе „Иво Лола Рибар” из Плавке, Предшколске установе „Колибри” из Бача, Основне школе „Алекса Шантић” из Вајске, Пољопривредне школе из Бача, Основне школе „Јан Колар” из Селенче и Основне школе „Моша Пијаде” из Бачког Новог Села.
У свом обраћању, заменик Јовановић истакао је да је Покрајинском секретаријату за образовање , прописе, управу и националне мањине – националне заједнице приоритет брига и положај ученика у овим специфичним условима одржавања наставе. Имајући у виду да је у војвођанским школама почео зимски распуст, његова питања су се односила првенствено на организацију слободног времена, када ученици нису били на настави и под којим условима су били збринути пред крај првог полугодишта. Такође, разговарано је и о томе под којим условима ће се настава одвијати у другом полугодишту ако се штрајк просветних радника буде наставио. Заменик и помоћница секретара за образовање дали су савете присутнима, како и на шта треба да обрате посебну пажњу, када је реч о ученицима у ванредним условима у којима се настава одвија. Како је истакнуто, редовна сарадња и обавештавање школских одбора, савета родитеља и самих родитеља, мора се одвијати у свакодневној комуникацији. Представници покрајинског секретаријата су, поред осталог, били задовољни што је наставничко веће у овим школама и поред свих тешкоћа, завршило свој посао, што су на крају закључене оцене ђацима и подељене књижице.
Радни састанак био је успешан, поготово из разлога што су учесници показали велико интересовање за дијалог. Како су навели, посебно им је значајна стручна подршка и сарадња с Покрајинским секретаријатом за образовање, а потврда томе је и до сада највећи број представника просветних установа, синдиката, школских одбора а и највише просветних инспектора и чланова Општинског већа.
На крају радног састанка, заменик Јовановић и помоћница покрајинског секретара за образовање Љубица Срђанов, потврдили су да ће се сарадња с просветним установама на територији АП Војводине наставити, те да ће Секретаријат за образовање и убудуће пратити ситуацију у школама за време штрајка, у оквиру својих надлежности.

fixed-img