Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 03.06.2014

Балинт Јухас посетио општину Кањижа

02062014_Kanjiza_sl3

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова је подстицајним средствима, у оквиру својих активности подршке развоју саобраћаја и телекомуникација у АП Војводини, а по конкурсу намењеном локалним самоуправама који је расписан протекле године, суфинансирао пројекат општине Кањижа, који се односио на изградњу аутобуске станице и паркиралишта у овој општини. Тим поводом је заменик покрајинског секретара Балинт Јухас посетио Кањижу и локацију на коју је измештено аутобуско стајалиште из центра овог места.
На основу конкурса Секретаријата који је расписан прошле године, Општини Кањижа су додељена средства у износу од 3 милиона динара, а која су намењена за суфинансирање пројекта реализације I и II фазе изградње саобраћајних површина аутобуске станице и паркиралишта у Кањижи. По пројекту је општина Кањижа изместила површине аутобуског саобраћаја из центра Кањиже на нову локацију.
Укупна вредност инвестиције која се састоји из четири фазе је 43.714.200 динара. За реализацију прве две фазе предвиђена вредност пројекта износи 9.105.310 динара. Општина Кањижа је досадашњим улагањима спровела насипање терена у оквиру блока 10 у ком се налазе објекти друмског саобраћаја – аутобуска станица и паркинг простор, а 2012. и 2013. године је изграђена потребна инфраструктура – гасовода, водовода и канализације.
Општина Кањижа је још једна у низу локалних самоуправа које су средствима по наведеном конкурсу настојале да на ефикасан и одржив начин унапреде и развију саобраћајну инфраструктуру и тиме повећају ниво безбедности свих учесника у саобраћају.

fixed-img