Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 04.07.2014

Балинт Јухас у радној посети општини Мали Иђош

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, посетио је данас општину Мали Иђош чији су привредни субјекти добитници средстава са циљем унапређења туризма и туристичке делатности на територији ове општине. Посети су присуствовали и помоћник покрајинског секретара за област привреде Жељко Двожак, са сарадницима из области туризма, као и власници и представници поменутих туристичких објеката.

СУТР “Pipacs” из Фекетића и Салаш Катаи “Tanya” су уз помоћ средстава по конкурсима значајно унапредили садржаје у оквиру постојећих објеката, а тиме повећали и број заинтересованих страних и домаћих посетилаца, што се повољно одражава на привредну климу ове Општине.

,,Циљ ових посета је наша жеља да се информишемо да ли су средства додељена по конкурсу уложена за одговарајућу намену, али исто тако и да сами добијемо идеју за нове конкурсе које би расписали у наредном периоду, сходно потребама локалних самоуправа и привреде локалитета. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова је доделио средства СУТР “Pipacs” у износу од 40.000 динара за ИТ услуге, односно за увођење бежичног интернета wifi на целу територију свог туристичког комплекса, као и за пројекат: “Из Фекетића (Pipacs-a) у Војводину на два точка” чија је укупна вредност износила 200.000 динара”, рекао је Јухас.

У самом Малом Иђошу је FORUMCOOP – ОГРАНАК САЛАШ КАТАИ “TANYA” Преноћиште са рестораном домаће кухиње, Салаш 64, оплеменио и унапредио постојећи комплекс изградњом фитнес центра на отвореном средствима добијеним по конкурсу у износу од милион динара , при чему је сам власник уложио истоветну суму за завршетак пројекта.

“Изградња овог објекта, тачније фитнес сале на отвореном је изузетно значајан подухват јер промовише здрав начин живота, што и јесте циљ нашег Секретаријата који је овим конкурсима желео да посетиоцима пружи јединствен активан одмор у Војводини. Овакви програми ће туристе бар један дан дуже задржати у нашој покрајини. Посебно бих истакао да се озбиљност овог пројекта у Малом Иђошу огледа у чињеници да је у укупном износу целокупног пројекта, сам власник комплекса Katai Tanya учествовао са 50 одсто сопствених средстава”, нагласио је Јухас.

fixed-img