Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 17.03.2015

Балинт Јухас у радној посети Суботици – размена искустава привредника из АП Војводине и Жупаније Фејер

17032015_subotica

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, боравио је јуче у радној посети Граду Суботици, на конференцији где су се окупили представници привредних комора Суботице, Жупаније Фејер (Fejér) из Мађарске, ВИП фонда, као и привредници ових региона. Присутни су дискутовали о потенцијалним улагањима привредника ове мађарске жупаније на територији покрајине, приликом чега су разменили богато искуство у погледу улагања, привредне климе и коморског система. Конференција у Суботици организована је од стране Друштва војвођанских мађарских економиста, Регионалне привредне коморе Суботица и Привредне коморе Жупаније Фејер.

ВИП фонд је представио гостима привредне потенцијале и демографске појединости АП Војводине, док је испред Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, заменик Балинт Јухас представио конкурсе и подстицајна средства, те на који начин Секретаријат континуирано подржава подстицање привреде. Јухас је истакао значај сарадње Регионалне привредне коморе Суботица са мађарском Жупанијом Чонград, Трговинском комором Мађарске, као и са Мешовитом мађарско-српском комором, изразивши наду да ће сарадња са Жупанијом Фејер достићи сличан успех. А да је сарадња већ успешно започета показује и компанија ,,Мастерпласт“ из Секешфехервара која је у Суботици инвестирала у производњу термоизолационог материјала.

Долазак представника Жупаније Фејер у Војводину је од великог значаја, с обзиром да у тој регији влада веома повољна привредна клима, чији се успех огледа у изузетно ниској стопи незапослености, богатом искуству у привлачењу инвестиција и реализацији пројеката.

Привредници које је окупила Регионална привредна комора Суботице разменили су јуче искуства и повезали су се са привредницима Жупаније Фејер, који су овом приликом такође посетили Суботицу и изразили интересовање за наставак сарадње и потенцијална улагања на територији покрајине.

fixed-img