Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 18.12.2014

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју на теротирији АПВ

18122014_Bazar_1

Читај ми

Читај ми
AA

У холу зграде Покрајинске владе, одржан је продајни базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју на територији АП Војводине под мотом „Ми смо једнаки, зар не?”, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице одржан је у четвртак
У име домаћина, на отварању базара присутне је поздравила Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање. Она је посебно похвалила ученике чије су рукотворине биле изложене, као и њихове педагоге, односно васпитаче чији труд, стрпљење и љубав према својим ученицима даје изузетно вредне резултате. Она је истакла и то да је ова продајна изложба још једна прилика да ђаци покажу своје таленте и своје умеће, као и доказ да је реч о вредним младим људима, који на свој посебан начин дају допринос друштву и свету.
Дијана Вила, председница актива директора школа за ученике са сметњама у развоју у АП Војводини, рекла је да су излагачи на штандове донели дела својих вредних руку да покажу шта све могу да ураде, уз подршку својих васпитача. Уједно се захвалила и Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице на свечаности коју су организовали, као и на прилици да се и ове године одржи хуманитарни базар.
У оквиру ове манифестације наступио је хор „ИСОН”, Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду, док су ученици ОШ „9. мај” из Зрењанина извели музичку нумеру „Живот је маскенбал”.
У холу Покрајинске владе радове је изложило 12 школа с територије АП Војводине: школе из Новог Сада, Панчева, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Сремске Митровице, Шида, Бачке Паланке, Старе Пазове, Бечеја и Кикинде. Циљ ове манифестације био је да се промовише и награди рад ових специјализованих установа образовања и васпитања, али и да посетиоци базара добију прилику да покажу хуманост на делу.
Прикупљена средства од продаје припадају школама, а Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине – националне заједнице, овом приликом уручио је и новогодишње поклон-пакетиће ученицима, односно учесницима базара.

fixed-img