Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 08.10.2019

Делегација Покрајинске владе састала се са државним секретаром Покрајине Хесен

IMG-8178

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру Европске недеље региона и градова, која се одржава у Бриселу, чланови делегације Покрајинске владе коју предводи помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић састали су се данас са државним секретаром Покрајине Хесен (Савезна Република Немачка) Марком Вајнмајстером.

Састанак је био посвећен договорима о финализацији техничких детаља у вези са реализацијом потписивања Заједничке изјаве о намерама. Овај документ односи се на успостављање сарадње између Покрајине Војводине и Покрајине Хесен, а који би до краја ове године требало да потпишу председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијер Покрајине Хесен Фолкер Буфије у Визбадену.

Саговорници су се сагласили да би стварање правног оквира отворило могућности за покретање интензивније сарадње, пре свега у области привреде, трговине, привлачења инвестиција, спорта, културе, науке, као и социјалних питања те бројних других области.

Како је на састанку закључено, приоритет сарадње биће и повезивање са другим регионима с циљем пружања подршке у процесу европских интеграција путем непосредне међурегионалне сарадње и јачања трећег регионалног нивоа управе у оквиру Европе региона.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић оценио је да предстојеће потписивање документа, као и данашњи сусрет, представљају опипљив резултат континуираног учешћа АП Војводине на манифестацијама попут Европске недеље региона и градова.

Сусрету у Бриселу присуствовали су и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, директор Канцеларије АП Војводине Срђан Мачкић, саветник председника Покрајинске владе за економска питања Горан Лазовић те сарадници државног секретара Покрајине Хесен.

fixed-img