Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 14.10.2013

Делегација Скупштине АПВ на Конференцији европских региона и градова у Аустрији и Мађарској

14

Читај ми

Читај ми
AA

Делегација Скупштине АП Војводине, предво]ена потпредседником Миливојем Вребаловим учествује на тродневној 9. Конференцији европских региона и градова под називом „Прекогранична сарадња као стратегија будућности за економију и политику“, коју организује Институт региона Европе (ИРЕ), а која се одржава у Памхагену у Аустрији, као и последњег дана у Шопрону у Мађарској.

Институт региона Европе (ИРЕ) је економска и научна институција за промоцију и проучавање регионализма, умрежавање различитих региона, градова, научних и економских институција из Европе са седиштем у Салзбургу у Аустрији. Део је непрофитне фондације коју је основане 2004. године, основао Франц Шаусбергер, бивши председник покрајине Салзбург са циљем пружања форума за европске регионе, општине и предузећа.

Током конференције, потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов разговарао је са Францом Шаусбергером о сарадњи Скупштине АП Војводине и институције ИРЕ, као и о могућностима унапређења те сарадње. Вребалов се такође срео и разговарао са новоизабраним жупаном Истарске жупаније Валтером Флегом, као и са његовим претходником Иваном Јаковчићем, са којима Војводина има изузетно добру сарадњу више од деценије.

Поред потпредседника Вребалова, делегацију Скупштине АП Војводине чине и посланици Весна Бјелић-Француски, Александар Мартон, Павле Почуч и Стевица Деђански.

ИРЕ мрежа тренутно броји више од 120 региона, градова, општина, предузећа и инвеститора, из 19 земаља Европе, број чланица константно се повећава.

fixed-img