Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 26.09.2013

Делегација Скупштине АПВ на седницама АЕР-а посвећеним ЕУ фондовима и руралном развоју у Бриселу

Brisel 1

Читај ми

Читај ми
AA

Делегација Скупштине АП Војводине коју чине потпредседница проф. др Бранислава Белић и потпредсеници Ђорђе Милићевић и Миливој Вребалов учествује у Бриселу на дводневној конференцији коју организује Скупштина европских регија (АЕР), а која је посвећена европским фондовима и финансирању пројеката из области руралног развоја.
Током ове информативне седнице биће представљен и програм „Руракт“ (Рурацт), који је осмишљен и конципиран тако да обезбеђује умрежавање, сарадњу, едукацију и размену искустава и примера добре праксе у области руралног развоја између заинтересованих регија, чланица АЕР-а.
Циљ овог пројекта је обезбеђивање конкретних резултата у поменутој области, а програм се већ у првој фази реализације показао као веома добар јер је успео да обједини 66 региона из 17 земаља, да искористи и примени 155 примера добре праксе и да подржи реализацију 40 акционих планова у које је инвестирано чак 30 милиона евра.
Умрежавање ових искустава током дводневних сесија у Бриселу допринеће употпуњавању међусобних искустава учесника и послужиће као платформа за стечена знања и вештине, као и будуће регионалне иновације.
Будући да сваки регион има своју улогу, посебно када је у питању развој руралних и неразвијених области, примери добре праксе који ће бити представљени омогућиће Војводини да сагледа своје место и могућности сарадње са другим регијама, као и да и створи јаснију слику о томе шта је до сада урађено и шта би требало урадити у овој области.
Скупштина европских регија (АЕР) је највећа и најутицајнија мрежа европских региона, која броји преко 270 регија из 33 европске државе, а чија је АП Војводина као саставни део Републике Србије, активна чланица од 2002. године.

fixed-img