Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 16.10.2015

Делегација Скупштине АПВ на VII Конференцији председника скупштина земаља Западног Балкана

16102015_Pastor

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и шефови две најбројније посланичке групе у Скупштини АПВ, Предраг Матејин и Борислав Новаковић, учествовали су данас у Будимпешти на VII Конференцији председника скупштина земаља Западног Балкана, коју традиционално организује председник Парламента Мађарске.
Делегација Скупштине Војводине на овој конференцији учествовала је у својству посматрача, на позив председника Парламета Мађарске Ласла Кевера, са којим је председник Пастор одржао радни састанак, а разговори о актуелним темама у региону одржани су и са председницима и представницима других земаља и региона учесника.
Две главне теме, којима су учесници конференције ове године посветили своја излагања, биле су „Југоисточна Европа на путу ка Европској унији“ и „Безбедносни изазови у Југоисточној Европи-могућа решења“.
Републику Србију на овом значајном скупу представљао је потпредседник Народне скупштине Републике Србије Игор Бечић, а поред домаћина, на конференцији су учествовали председници скупштина и парламентарне делегације Македоније, Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

fixed-img