Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 18.06.2024

Добровољним ватрогасним друштвима у Војводини додељено 20 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство уприличио је данас доделу уговора у вредности од 20 милиона динара за програме 38 добровољних ватрогасних друштава на територији АП Војводине.

Корисницима је уговоре уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Петар Самоловац који је истакао да су бесповратна средства опредељена за подстицање активности значајних да заштиту од пожара у 2024. години.

„Од 2019. године, од када је уведена ова конкурсна линија, утрошено је 113 милиона динара за набавку неопходне опреме добровољним ватрогасним друштвима“, рекао је Самоловац.

Према његовим речима, у том периоду добровољна ватрогасна друштва овим видом подршке набавила су више од 3.000 радних заштитних униформи.

„Ресорни секретаријат наставиће са континуитетом финансирања набавке потребне опреме, с циљем да се унапреде њихове активности и помогне рад на терену“, навео је Самоловац.

Средства су добила добровољна ватрогасна друштва – Уздин, Моравица из Старе Моравице, Мокрин, Мраморак, Маронка Карољ из Малог Иђоша , Ердевик, Матица Суботица, Гложан, Дорослово, Панчево, Чантавир, Нови Кнежевац, Сајан, Риђица, Стапар, Станишић, Бајмок, Хоргош, Бач, Глогоњ, Плочица, Никинци, Иђош, Сента, Банатска Топола, Светозар Милетић, Марадик, Бачки Брег, Телечка, Средоје Брусин из Кумана, Црепаја, Дебељача, Дубовац, Остојићево, Ђурађ Бранковић из Купинова, Кљајићево, Мале Пијаце и Ново Милошево.

Додели уговора је присуствовао и подсекретар Александар Пановски.

 

fixed-img