Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 25.09.2013

Додељена средства за набавку медицинске опреме Општој Болници У Сремској Митровици

DSC_0083

Читај ми

Читај ми
AA

У Општој болници у Сремској Митровици, в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Малековић, уручио je директору те установе др Мирославу Кендришићу Одлуку о додели средстава потребних за набавку неопходне медицинске опреме у вредности од 26.000.000,00 динара. Набавка ове опреме је значајна јер смањује трајање болничког лечења, смањује листе чекања, те на тај начин позитивно доприноси општем здравственом напретку становништва.
Управни одбор Фонда за капитална улагања АП Војводине до сада је определио 52.000.000,00 динара за пројекат реновирања интерног одељења опште болнице у Сремској Митровици. По завршетку радова, ова болница располагаће са 110 соба укупног капацитета 513 кревета.
„Циљ овог пројекта је да се приближи здравствена заштита за 335 хиљада становника ове општине и да се грађани не плаше болести и немогућности од лечења, јер ће у сваком тренутку имати адекватне услове за лечење. Фонд ће наставити да улаже у здравство и социјалну заштиту као и до сада, али је посебна част помоћи даљи рад тренутно најбоље болнице у Србији“, рекао је овом приликом в.д. директор Фонда, Небојша Маленковић
Болница у Сремској Митровици је једина болничка установа на подручју Сремског округа, односно седам општина које га чине. У општинама постоје само домови здравља са амбулантама и здравственим станицама по већим насељеним местима.

fixed-img