Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 19.06.2024

Додељени подстицаји за развој сеоског туризма

Читај ми

Читај ми
AA

У организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручени су данас уговори за доделу средстава по конкурсу намењеном унапређењу економских активности на селу путем подршке развоју сеоског туризма. Укупна вредност одобрених инвестиција износи близу 28 милиона динара.

Уговоре је власницима регистрованих пољопривредних газдинстава са територије АП Војводине уручио подсекретар Александар Пановски.

Он је истакао да је реч о новој мери ресорног секретаријата у циљу подршке локалног руралног развоја путем проширења економских активности пољопривредних газдинстава у области туризма, угоститељства и старих традиционалних заната.

„За ове намене Секретаријат је определио 20 милиона динара, што представља учешће од близу 72 одсто. Право на ова средства остварио је 31 корисник. На овај начин настојимо да подржимо веће упошљавање власника сеоских пољопривредних газдинстава и у другим ресорима. Желимо да пружимо подршку младима за останак на селу, те дамо шансу развоју њихових економских активности и ван пољопривреде и да подстакнемо сеоски туризам“, истакао је Пановски.

Поврат средстава у оквиру овог конкурса је 60 одсто, а уколико су у питању жене, лица млађа од 40 година и пољопривредници који живе на подручјима са отежаним условима рада поврат средстава је и до 70 одсто.

fixed-img