Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 15.01.2016

Додељени сертификати Едукативном центру поводом усаглашавања ове установе са међународним стандардима

15012016_edukativni_1

Читај ми

Читај ми
AA

Директору Едукативног центра Будиславу Медурићу данас је уручен сертификат за интегрисани систем управљања ове јавне установе, која се бави образовањем одраслих и незапослених лица на неформалан начин. Интегрисани сертификат састоји се из три сертификата о достизању стандарда: у систему менаџмент квалитета, систему у области менаџмента животне средине и у систему управљана заштитом здравља и безбедношћу на раду.

Едукативни центар је, према речима директора Медурића, дуго радио на постизању овог циља, како би своју унутрашњу организацију, као и ниво услуга који пружа у образовању, подесио са важећим стандардима и на тај начин повећао свој рејтинг и респектибилност код својих корисника, али и на тржишту, приликом учешћа на тендерима и пројектним конкурсима. Иначе, само у 2015. години, обуке Едукативног центра, односно 30 различитих програма, похађало је 2150 корисника.

О важности успостављања стандарда Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама који је, иначе, једини те врсте у нашој земљи, помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова др Мирјана Крањац је рекла да је сертификат за интегрисани систем квалитета управљања неопходан услов да Едукативни центар буде попут установа овог типа које постоје у ЕУ. Према њеним речима, једино стандардизован и сертификован систем пружа валидне могућности за едукацију.

Сертификате о досегнутим стандардима уручила је директорка Сертификационог тела „Панцерт“ из Новог Сада Ранка Ђурић, која је истакла да су они добра основа Едукативном центру за учешће на тржишту, али и за даљи поступак евентуалне акредитације Едукативног центра, као образовне институције.

fixed-img