Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 07.11.2023

Додељени уговори за финансирање набавке опреме за пољопривредне стручне службе у АП Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора укупне вредности 12,8 милиона динара за финансирање набавке опреме, машина и одржавања објеката који се користе за обављање саветодавних послова на територији АП Војводине у 2023. години.

Уговоре је уручио подсекретар Александар Пановски, који је рекао да ће се реализацијом овог програма повећати капацитет саветодавног система пољопривредних  стручних служби.

„Ресорни секретаријат је по први пут отворио конкурсну линију за јачање капацитета пољопривредних стручних служби. За наредну годину планирамо да повећамо износ и издвојимо 20 милиона у ове сврхе. Направили смо позитивне кораке и верујем да ћемо само унапређивати пословање саветодавних и прогнозно-извештајних служби чије је седиште на територији АП Војводине, а све на корист наше пољопривреде,“ истакао је Пановски.

Он је изјавио да је финансирана или суфинансирана набавка возила за обилазак терена, опреме неопходне за презентовање саветодавног рада – рачунарске и лабораторијске опреме, као и опреме за извођење огледа и радова на техничком одржавању канцеларија и објеката који се користе у обављању саветодавних послова. Пановски је објаснио да је ресорни секретаријат по једној пријави издвајао највише милион динара, а да ће разлику за набавку тражене опреме обезбедити правно лице.

Уговори су потписани са девет пољопривредних стручних служби, двема пољопривредним саветодавним и стручним службама, Истраживачко-развојним институтом „Тамиш“ и Енолошком станицом Вршац.

fixed-img