Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 03.08.2023

Додељени уговори за инвестиције у опрему за прераду воћа и поврћа и за производњу пива

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора по два конкурса – потписани су уговори са корисницима који су добили средства за суфинансирање инвестиција за прераду воћа и поврћа (укључујући и печурке), као и са корисницима који су добили подстицаје за набавку опреме за производњу пива у АП Војводини у 2023. години.

Са прерађивачима воћа и поврћа потписано је шест уговора за шта је опредељено нешто више од 10 милиона динара, док су са прозвођачима пива потписана четири уговора у износу од 4,3 милиона динара.

Уговоре је уручила помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгица Илић која је истакла да ресорни секретаријат на овај начин настоји да подржи индивидуалне произвођаче.

„Циљ оба конкурса јесте улагање у нову опрему ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања становништва у руралним деловима“, изјавила је Илићева и додала да је по оба конкурса било опредељено више средстава која ће бити искоришћена за друге конкурсе.

„Вишак средстава ћемо усмерити на прераду вина и ракије за шта ће бити утрошен потпун износ који је предвиђен“, објаснила је Илићева.

fixed-img