Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 31.07.2023

Додељени уговори за побољшање сточарске производње

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора по два конкурса – за побољшање сточарске производње у циљу подизања конкурентности кроз прераду млека и меса, као и за набавку квалитетних приплодних грла у АП Војводини.

Са прерађивачима меса и млекарима закључено је седам уговора за шта је расподељено 11 милиона динара.

Уговоре је уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Милорад Малић који је истакао да је у последњих седам година додељено  више од 125 милиона динара у ове сврхе чиме је обухваћено близу 100 мини-месара и мини-млекара.

„На овај начин су месари и млекари подигли своју производњу на виши ниво. Циљ овог конкурса је да постану конкурентни на тржишту као и да прилагоде своје производе декларацијама што би било неопходно приликом уласка у Европску унију“, изјавио је Малић и објаснио да је минималан износ 200.000, док је максималан износ додељених средстава два милиона динара.

По конкурсу о додели средстава за набавку квалитених приплодних грла у АП Војводини закључено је 87 уговора, а додељена су средства у висини од 45,4 милиона динара где је минималан износ 200.000, а максималан два милиона динара.

„Овај конкурс се први пут примењује. То је још један подстицај да останете на селу, да упослите своју фамилију, као и још људи“, рекао је Малић и објаснио да ће остатак планираних средстава бити преусмерен на фармере и опремање њихових објеката.

fixed-img